Vozovnu tvoří rozsáhlá budova rozdělená na několik částí, takzvaných lodí. Každá slouží něčemu jinému – někde tramvaje odpočívají, jinde je opravují či umývají.

„Deponováno je tady celkem 130 vozů a zpravidla vyjíždí okolo 95 tramvají každé ráno. Zbytek vozů zůstává v depu na práci a samozřejmě máme tady osm devět vozů, které se vrátily z noční směny,“ popsal v pořadu Blesk.cz Selfie z Prahy Ladislav Povýšil, který je v dopravním podniku vedoucím oddělení technicko-provozní.

Pokud má nějaká tramvaj na trase poruchu, má dopravní podnik v každé vozovně minimálně tři dvojice rezervních tramvají.

Ve vozovnách provádějí každý den a noc nižší cyklické prohlídky na všech vozech, které se vrátily z jízdy. „To znamená, že pracovník musí každý den tramvaj projít, zkontrolovat všechny bezpečnostní prvky, zkontrolovat, zda tramvaj má funkční všechny brzdy, a dále probíhá úklid,“ líčí Povýšil.

První tramvaj vyjíždí z vozovny Žižkov okolo 4 hodin a 20 minut. Největší frmol tu nastává mezi 5. a 7. hodinou.

Na reportáž z vnitřku vozovny se podívejte v tomto díle pořadu Selfie z Prahy. Uvidíte i neskutečnou show, kterou předvedl lachtan v trojské zoo:

Video
Video se připravuje ...

Jak vypadá místo, kde spí tramvaje! A lachtan v pražské zoo předvedl strhující show. Matěj Smlsal, David Vaníček, Hudebnibanka.cz

Všechny díly Selfie z Prahy najdete ZDE!