„Na místo byl povolán vrtulník z Plzně. Dítě je předškolního věku a spadlo z osmi metrů do hlubokého sněhu. Po pádu má podlitinu v oblasti břicha, mají podezření na vnitřní zranění, což se ale zatím nepotvrdilo,“ řekla pro Blesk.cz mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

„Dítě bylo zafixováno do vakuové matrace, byl mu také zajištěn žilní vstup a podány nezbytné léky. Po ošetření lékařem poté zamířil vrtulník do Traumatologického centra v pražské Nemocnici Motol,“ doplnila mluvčí. 

Dítěte visícího z lanovky si všimla náhodná lyžařka, která ihned upozornila obsluhu vleku. Ta si totiž ničeho nevšimla a raději poslala do svahu záchranáře, kteří po nějaké době našli těžce zraněné dítě ve sněhu pod lanovkou. 

Nikdo z Areálu Monínec však nekontaktoval policii. Do této chvíle nikdo neví, jak se nehoda stala, protože muže zákona na místo volal až redaktor aktu.cz. Ten také zjistil, že i několik hodin po těžké nehodě lanovka jezdila s dalšími lidmi, a tak bude jen těžko dohledatelné, kde přesně se stala chyba. Na svahu s dítětem měla být i jeho matka, kterou by měli vyslechnout policisté. 

Jaroslav Krejčí, ředitel lyžařského areálu Monínec, se k věci zatím nechtěl pro Blesk.cz vyjádřit, dokud nebude mít více informací. 

O případu budeme i nadále informovat.

Fotogalerie
6 fotografií