Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Na běžkaře se kvůli sněhu zřítila střecha odpočívadla, musel pro něj vrtulník

Běžkař (ilustrační foto)
Běžkař (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: bru - 
7. ledna 2017
18:25

Středně těžké zranění utrpěl dnes odpoledne běžkař v Krušných horách. Nedaleko Bouřňáku u Moldavy se na něj zřítila zasněžená střecha horského přístřešku. ČTK o tom dnes informovala horská služba.

Běžkař u přístřešku odpočíval a nestihl od odpočívadla včas utéct. „Vypadá to, že střecha povolila pod návalem nového sněhu. V této lokalitě nyní registrujeme nějakých 60 až 70 centimetrů čerstvě napadaného,“ uvedl zasahující člen horské služby Tomáš Plíva.

Běžkař se v důsledku nehody nemohl hýbat a měl značné bolesti v zádech. V zafixované poloze ho na saních za sněžným skútrem převezla horská služba se záchranáři k vrtulníku, který dosedl na zasněženou louku nedaleko. „Naši letečtí záchranáři poté muže se středně těžkým zraněním transportovali na trauma centrum nemocnice v Ústí nad Labem,“ uvedl krajský mluvčí záchranné služby Prokop Voleník.

Náčelník horské služby v Krušných horách Miroslav Güttner doporučuje turistům i lyžařům, aby si všímali, jaké množství sněhu aktuálně leží na zastřešených odpočívadlech. „Spojili jsme se s pracovníky Lesů ČR a upozornili je na problém, který by se mohl týkat i ostatních přístřešků v pohoří,“ dodal Güttner.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi