Hasiči vyjeli k požáru v pátek krátce před polednem a kvůli nasazení sil a prostředků vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu, který signalizuje velký požár. „Požár vznikl při výměně propan-butanové lahve a několik dalších od něj následně explodovalo,“ sdělil na místě velitel zásahu Miloš Němec.

Zhruba 200 lidí z nedaleké haly preventivně evakuovali. „Dva muži z gastrostánku byli lehce popáleni na obličeji a rukou,“ vysvětlil mluvčí pražské záchranky Dominik Horn.

Video
Video se připravuje ...

Exploze stánku na výstavišti v Letňanech: Tři lidi v péči záchranářů aktu.cz

Škoda se odhaduje na 10 milionů

Mluvčí hasičů Pavlína Adamcová uvedla, že hasiči z objektu vynesli čtyři desetikilogramové propan-butanové lahve, které ochlazovali, aby zamezili dalším výbuchům. Případ nyní vyšetřuje policie.

Podle informací hasičů požár poškodil mimo jiné i výplně dveří a oken haly, plastové zastřešení, osvětlení a čtyři stánky s občerstvením.

Předběžnou škodu hasiči vyčíslili na 20 milionů korun. Podle Přívětivého ale bude zhruba poloviční. Zahrnul do ní dva zničené gastrostánky s vybavením za více než dva miliony korun a výměnu fasády přilehlých budov za zhruba pět milionů korun. „Škodu tipuju do deseti milionů korun, 20 milionů to určitě nebude,“ doplnil ředitel.

Podívejte se na video a fotografie, jak to na místě požáru vypadalo:

Fotogalerie
24 fotografií