Kompletní rekonstrukce Korunovační ulice začala 5. července jejím úplným uzavřením. Komplikace a kolony v okolí ztěžují život řidičům a hrozilo, že budou trvat až do konce roku. Ve čtvrtek 6. října však byla dokončena pokládka 10 betonových nosníků mostu a zástupci města i Technické správy komunikací (TSK) slíbili: Korunovační se bude jezdit dřív. „Chceme ulici otevřít už 10. prosince, aby Pražané mohli o svátcích cestovat bez problémů,“ řekl Blesk.cz radní pro dopravu Petr Dolínek.

Například ulice Pod Kaštany už má hotový povrch, nyní se budou napojovat inženýrské sítě. „Co se týká mostu, také on nyní získá nový povrch, stejně tak chodníky, a bude osazen zábradlím,“ uvedla pro Blesk.cz mluvčí TSK Barbora Lišková. „V rámci rekonstrukce ještě také dojde k výměně a modernizaci světelné signalizace.“

K instalaci nosníků docházelo o pauzách mezi projížděním vlaků. Právě tím je tato stavba unikátní – staví se ve velkém rozsahu v obydlené části a za plného provozu trati. „Tento způsob umožní lepší plynulost stavby a hlavně je výrazně šetrnější k investicím,“ dodala Lišková.

Fotogalerie
5 fotografií