„Oznámení jsme přijali v 17.44, museli jsme zastavit lodní dopravu mezi železničním a Jiráskovým mostem, potápěč osobu vylovil v 18.20, do příjezdu Zdravotnické záchranné služby zasahující hasiči poskytovali první pomoc,“ uvedla Blesk.cz Pavlína Adamcová, tisková mluvčí pražských hasičů.

Video
Video se připravuje ...

Muže z Vltavy vytáhl potápěč. Na Smíchovské náplavce ho resuscitovali hasiči i záchranáři. David Malík

„Informaci jsme dostali z tísňové linky 112 v 14. 45, na kterou volal svědek události, vypověděl, že uviděl osobu, která plavala směrem od Palackého mostu k Janáčkově nábřeží a pár metrů od břehu zaplula pod hladinu. Na místo vyrazili záchranáři z nejbližší výjezdové, ti na místě byli za 9 minut, 35 minut trvalo hledání osoby ve vodě, oživování celých 60 minut, i přes veškerou snahu, se muže nepodařilo zachránit,“ uvedla Blesk. cz Dominik Horn, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Praha.

Lahev vodky a pak hec

Policisté nyní zjišťují, za jakých okolností se tragická událost stala. „Jestli například chtěl Vltavu napříč přeplavat z nějakého hecu, nebo zda to byl sportovec, který takto plavával pravidelně,“ doplnil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle informací Blesku vše nasvědčuje první možnosti. Čtyři přátelé vypili lahev vodky a jeden z nich se vsadil, že Vltavu přeplave. Zatímco plaval, jeho kamarádi šli přes Palackého most a fandili mu, jenže zhruba 5 metrů od břehu mu došly síly a zmizel pod hladinou.