Nad podivným malováním modrých zón v ulici Jednořadá v Praze-Bubenči kroutí občané hlavou. „To si dělají prd*l, ne?” napsala na sociálních sítích Miroslava. „Předpokládám, že tu práci řádně vyfakturovali městu," poznamenal Šimon na facebookové skupině Dejvická parta.

Video
Video se připravuje ...

V některých místech modrá barva z hlíny už zmizela. Martina Neckářová

Obyvatelé Prahy 6 jednoduše nemohou pochopit, proč modrou barvu dělníci nanesli na hlínu, když se pak během pár dní smyje nebo ji kola aut, případně vystupující řidiči, snadno smažou. 

Místo zkontrolujeme

Společnost ELTODO podivné malování vysvětluje jednoduše. „Pokud v povrchu roste drobná vegetace, ta se před provedením značení neodstraňuje a barva se stříká na komunikaci přes zeleň,“ vysvětluje mluvčí společnosti ELTODO Lidmila Kábrtová.

Blesku zároveň slíbila, že firma problematické místo zkontroluje, a pokud budou zjištěny nějaké nedostatky, ihned je napraví. Dělníci by se totiž před nanesením barvy měli ujistit, zda je povrch dostatečně čistý, a místo případně ometením vyčistit.

„Je to masakr. Nechápu, proč z tohoto místa radnice neudělá nějaké hezké velké parkoviště, kde budou smět parkovat lidé z okolí. Vždyť by se jich sem vešlo. Je to tu zanedbané a ještě je z toho modrá zóna,“ uzavírá případ seniorka Jiřina (70), která bydlí poblíž a denně kolem chodí se psem.