Proč tolik nehod téměř na jednom místě? Mohlo za to počasí, nebo byli jen řidiči unavení z celého pracovního týdne? To je předmětem vyšetřování. Co je ale jasné, že k velice kuriózní situaci došlo dopoledne na Pražském okruhu.

„Na sjezdu na Evropskou z Pražského okruhu došlo ke čtyřem dopravním nehodám. K první jsme vyjížděli ve tři čtvrtě na devět, kdy narazilo vozidlo do svodidel. Na místo přijeli dopravní policisté, aby nehodu vyšetřili,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková

„O dvacet minut později, během vyšetřování dopravní nehody, narazilo o pár metrů dál další vozidlo do svodidel. I tuto nehodu policisté na místě začali řešit. V tuto chvíli došlo k nárazu do havarovaného vozidla, při kterém došlo ke sražení dopravního policisty. Toho zdravotnická záchranná služba převezla do nemocnice. Následně pak došlo k v pořadí čtvrté nehodě, kdy opět další auto narazilo do svodidel,“ popsala policejní mluvčí Iveta Martínková.

Druhý sražený policista na D6 

Tím to ale nekončí. K mnohem vážnějšímu zranění dopravního policisty došlo podle informací mluvčího Zdravotnické záchranné služby Dominika Horna na D6.

„V pátek jsme vyjížděli ke dvěma případům, kdy při řešení dopravní nehody byl sražený dopravní policista. Poprvé krátce před desátou hodinou u sjezdu z dálnice D7 u exitu 28 na Pražském okruhu. Na místo vyjela pozemní posádka zdravotnické záchranné služby,“ řekl k zásahu Horn.

Na R6 na Pražském okruhu se také stala dopravní nehoda. Při vyšetřování byl zraněn další dopravní policista.
Autor: Filip Jirásek

„Podruhé jsme v 15:18 zasahovali u těžšího případu, který se stal jen o dva kilometry dál od prvního, a to na Pražském okruhu na D6 u odbočky na Chomutov a Karlovy Vary, kdy byl také sražený během vyšetřování dopravní nehody policista, zasahoval zde vrtulník i pozemní posádka,“ dodal tiskový mluvčí pražské záchranky Dominik Horn.