Turné autobusu odstartovalo devátou sezonu 20. června na Proseku českým koprodukčním snímkem Ztraceni v Mnichově. Kinobus se v Parku přátelství zdrží až do čtvrtka. Hned v úterý následuje večer s Mužem na laně, ve středu si přijdou na své i děti s animákem V hlavě a fanoušci komiksů ve čtvrtek s Ant-Manem. „Kinobus se pokaždé zdrží v dané lokalitě od pondělí do čtvrtka. Poté se přesune na další místo metropole,“ zmínila tisková mluvčí Aneta Řehková.

Pro Pražany není Kinobus žádnou novinkou. „Tohle je už naše několikátá sezona. Vždy si nosíme rozkládací křesílka, protože je zájem o promítání vždy obrovský,“ prozradila Jiřina (49), která si s manželem přinesla vlastní rozkládací židličky. „Tyhle rybářské židle jsou navíc pohodlnější nežli sezení na dřevěných lavicích, které jsou stejně hned obsazené ještě před promítáním,“ dokončoval za manželku Jaroslav (54).

V průběhu léta Kinobus postupně projede přes Klánovice, Čakovice a Chvalský zámek do Letňan, Hloubětína a Stromovky. Na konci prázdnin a v září bude následovat promítání například na koupališti v Ládví, v areálu Psychiatrické léčebny Bohnice a v Průhonicích. Sezonu Kinobus uzavře v polovině září na Hůrce.

Kinobus nabídne pro návštěvníky až 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení. K dispozici bude i pokladnička na sbírku, jejíž výtěžek poputuje na charitu.

Fotogalerie
12 fotografií