Aplikace zvaná Cykloplánovač je součástí projektu Čistou stopou Prahou. Vy vyplníte krátký dotazník, kam zadáte, odkud kam chcete jet, a odešlete ho. Tým cykloexpertů váš požadavek obdrží a začne hledat ideální trasy.

„Funguje to tak, že si nejdříve necháme navrhnout trasy počítačem, ale protože počítač není ještě úplně dokonalý, tak potom se na to podíváme my a hledáme problémy na trase - například že vede příliš rušným úsekem nebo úsekem s nekvalitním povrchem,“ popsal v pořadu Selfie z Prahy vedoucí projektu UrbanCyclers Michal Jakob.

To znamená, že pro daný úsek najdou objížďku, kde třeba nejezdí tolik aut nebo je tam lepší silnice.

Cykloplánovači zatím vyřídili přes sto požadavků, to znamená, že naplánovali stovky tras. Vždy totiž navrhnou nejpříjemnější, nejrychlejší a také kombinovanou, kdy vás pošlou s kolem například do metra.

Navržené trasy vám přijdou mailem do druhého pracovního dne. Mimo jiné se u každé také dozvíte, kolik kalorií spálíte.

Na to, jak tým pro vás trasy plánuje, se podívejte ve zpravodajské show Selfie z Prahy. Dále uvidíte, jak filmaři mění Prahu v jiná města:

Video
Video se připravuje ...

Filmaři ničí Prahu: Smazali chrám, zatopili Staromák! A aplikace vám vymyslí nejhezčí cestu domů. Matěj Smlsal, Matěj Šrám, David Vaníček