Výstava popisuje vzestup a pád komunismu ve 20. století.
Autor: Eva Fornálová
V pondělí se vypravte poznat historii komunistických režimů. Zjistěte, jaká zvěrstva komunismus napáchal nejen v Česku. Na 25 tabulích, které jsou nainstalované na náměstí Jiřího z Poděbrad, si můžete přečíst o vzestupu a pádu komunismu. Více informací objevíte tady.

Kdy? Celý den
Kde? náměstí Jiřího z Poděbrad
Vstupné? Zdarma

Přijďte do Přestupní stanice.
Autor: Eva Fornálová
V úterý se můžete předpřipravit na volbu prezidenta. V Přestupní stanici chystají projekci filmu Hledá se prezident, který dokumentuje volbu prezidenta před pěti lety. Zhlédněte snímek, který odhaluje pozadí jednotlivých kampaní kandidátů. Více informací objevíte tady.

Kdy? V úterý od 20 hodin
Kde? Přestupní stanice, Chelčického 17
Vstupné? Dobrovolné

Na Letné objevíte kluziště i sněhové duny.
Autor: Eva Fornálová
Středeční odpoledne si užijte aktivně. Teploty by měly dosáhnout 10 stupňů. Proto doporučujeme vydat se na procházku, na krmení labutí nebo si užít pár hodin na bruslích. Pokud totiž máte vlastní vybavení, na Ovocném trhu ani na Letné nezaplatíte ani korunu. Více informací objevíte tady.

Kdy? Nejen ve středu
Kde? Ovocný trh a Letenská pláň
Vstupné? Žádné (s vlastními bruslemi)

Guggemusik
Autor: Guggemusik
Ve čtvrtek i v pátek si nenechte ujít velký karnevalový průvod hudebníků a masek Guggemusik. Tento evropský karneval každý rok putuje do jiné metropole. Sem do Prahy se vrací po 17 letech. Těšit se můžete až na 1200 hudebníků, tanečníků a bláznů. Vydejte se do centra na náměstí Republiky a užijte si živou hudbu. Více informací objevíte tady

Kdy? Ve čtvrtek od 14 do 17 hodin, ale i v pátek a v sobotu
Kde? náměstí Republiky
Vstupné? Žádné

Goethe Institut
Autor: goethe.de
V pátek se můžete proměnit v brouka. Vydejte se do Goethe Institutu, kde můžete zdarma vyzkoušet virtuální realitu inspirovanou Franzem Kafkou. Jedna z Kafkových nejslavnějších povídek začíná právě tak, že se hlavní hrdina promění v hmyz. Zažijete tak úvod knihy na vlastní kůži. Více informací objevíte tady.

Kdy? V pátek od 11 do 17 hodin
Kde? Goethe Institut
Vstupné? Žádné