Zájem o vepřové byl opravdu ohromný. Obrovské fronty se tvořily už u vstupu do areálu food festivalu. Pár metrů po koupi vstupenky bylo možné vidět takřka dvoumetrového pašíka, kterého opékali na rožni. Pražané si tak mohli pochutnávat na mase rovnou z ohně a nejen to.
„Dal jsem si zatím kotlety a domů se chystám odnést si klobásy a jitrnice,“ těšil se u jídla Marek, který vyrazil na akci s kamarádem. Na vesnickou zabíjačku se totiž jen tak nedostane. „Připomíná mi to dětství, kdy naši prarodiče měli na vesnici prase.“
Žádná vražda
Festival opravdu dodržel téma. Vegetariáni ani vegani by se tady nenajedli. Dokonce bylo možné pochutnat si i na jiných zvířatech. K dostání tady byly třeba klobásy z jelena, kančího a další divoké zvěře. Přestože si tady návštěvníci pochutnali na zabíjačkových produktech, žádné zabíjení na náplavce neproběhlo.
„Nejsou to jen vepřové hody nebo zabijačka. Jedná se o festival, který je zaměřený na tuzemské i světové vepřové speciality. A pořádáme ho proto, že vepřové k nám a zimě prostě patří,“ prozradila Monika Kaňáková za pořadatele Food event.
Podívejte se, jak to na smíchovské náplavce vypadalo: