Zájem o vepřové byl opravdu ohromný. Obrovské fronty se tvořily už u vstupu do areálu food festivalu. Pár metrů po koupi vstupenky bylo možné vidět takřka dvoumetrového pašíka, kterého opékali na rožni. Pražané si tak mohli pochutnávat na mase rovnou z ohně a nejen to.

„Dal jsem si zatím kotlety a domů se chystám odnést si klobásy a jitrnice,“ těšil se u jídla Marek, který vyrazil na akci s kamarádem. Na vesnickou zabíjačku se totiž jen tak nedostane. „Připomíná mi to dětství, kdy naši prarodiče měli na vesnici prase.“

Vepřové hody přilákaly na náplavku tisíce Pražanů.
Autor: Eva Fornálová

Žádná vražda

Festival opravdu dodržel téma. Vegetariáni ani vegani by se tady nenajedli. Dokonce bylo možné pochutnat si i na jiných zvířatech. K dostání tady byly třeba klobásy z jelena, kančího a další divoké zvěře. Přestože si tady návštěvníci pochutnali na zabíjačkových produktech, žádné zabíjení na náplavce neproběhlo.

„Nejsou to jen vepřové hody nebo zabijačka. Jedná se o festival, který je zaměřený na tuzemské i světové vepřové speciality. A pořádáme ho proto, že vepřové k nám a zimě prostě patří,“ prozradila Monika Kaňáková za pořadatele Food event.

Podívejte se, jak to na smíchovské náplavce vypadalo:

Fotogalerie
44 fotografií