Druhá červnová sobota otevřela v 19 hodin brány 49 muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v 79 objektech. Kromě možnosti prohlédnout si nejrůznější výstavy si mohli návštěvníci užít nejrůznější doprovodné programy.

Například v Náprstkově muzeu v Praze 1 lidé obdivovali thajské taneční vystoupení, které zde probíhalo každou půlhodinu po celý večer. Nadšený potlesk a hvízdání bylo důkazem toho, že je zdejší akce povedená.

Podívejte se na video z thajských tanců:

Výstava se koná v rámci kulturní spolupráce Národního muzea, ministerstva kultury a velvyslanectví Thajského království,“ prozradila mluvčí Národního muzea Kristina Kvapilová.

Návštěvníci si celovečerní program užívali. „Máme za sebou už dvě místa a teď máme ještě v plánu armádní muzeum na Žižkově a muzeum kávy. Zatím jsme nadšení. Až na ty davy, ale s těmi už jsme smíření,“ chválila akci paní Barbora, která chodí na akci každý rok.

Pořadatelé zaznamenali téměř 185 tisíc vstupů. „Nejvíc lidí letos navštívilo Letecké muzeum Kbely, Národní technické muzeum, Muzeum Policie České republiky nebo Botanickou zahradu,“ uvedla Pavla Suchánková z Národního muzea, které patří k pořadatelům akce.

Podívejte se na fotografie z večera:

Fotogalerie
43 fotografií