Ratolest Fest se uskuteční v sobotu 27. května od 9 do 19 hodin. „Letos se rozšíří například na vrchní část Hořejšího nábřeží, kde nabídne skateboardovou a volejbalovou školičku. Vstříc nám vyšel také areál na Císařské louce, kde bude moci nechat své vozy až 150 rodin,“ popsal pro Blesk.cz organizátor festivalu Matěj Špiroch.

Na obou náplavkách chystají dohromady přes 100 malých i velkých zážitků. Děti si užijí a rodiče zároveň získají povědomí o možnosti volnočasových aktivit v Praze.

„Nabízíme však mnohem širší spektrum možností. Letos na náplavkách najdete třeba stepařskou školičku Tap Dance Academy, velmi muzikální stanoviště sboru Bruncvík, pěveckou soutěž s muzikálem Ferda Mravenec, mobilní planetárium u vědecké zóny s mnoha pokusy nebo třeba stanoviště, na kterém si děti navrhnou vlastní deskovou hru,“ láká Špiroch.

Výroba robotů i plovoucí kurt 

Populární budou jistě i dvě dráhy pro piloty odrážedel, koloběžek či kol, kteří navíc od městské policie budou moci získat svůj první „řidičák“. Přijedou i obří a miniaturní důlní stroje, na náplavce postaví také překážkovou trať pro minibagr.

Malí konstruktéři z Karlínského Spektra předvedou své schopnosti při vytváření funkčních robotů a jejich kolegové z DDM Praha 5 na druhém břehu ukáží překvapivě terénní RC modely. „V areálu bude nově kotvit i plovoucí beach-volejbalový kurt se zábavným úvodem do tohoto sportu a půjčovnou paddleboardů,“ říká organizátor.

Na náplavku dorazí také hasiči, kteří ukáží techniku. Uvidíte hladinovou záchranu i lezce.

„Každoročně dává Ratolest Fest prostor i vážnějším tématům. Letos jsme se dohodli s Centrem Terapie Autismu, že v areálu budou k dispozici asistenti, kteří pomohou těmto často velmi talentovaným, leč specifickým dětem, projít stanoviště festivalu. Poblíž stánku MČ Praha 2 také naleznete Neviditelnou Výstavu, která dětem ukáže svět „očima“ nevidomých,“ dodal Matěj Špiroch.

Podívejte se na video z loňského Ratolest Festu:

Mrkněte i na fotky:

Fotogalerie
16 fotografií