Při procházení objevíte zejména ovoce a zeleninu. Jen pár stánkařů má označeno, odkud dané ovoce nebo zelenina ve skutečnosti pochází. Ale i tam, kde to není napsané, je jasné, že kiwi a hroznové víno v plastových boxech z vlastní zahrady nevozí.

Kromě ovoce a zeleniny tady objevíte i další suroviny potřebné k vaření. Natrefíte tady například na výběrové sýry, ryby z nejrůznějších koutů světa a také česká vejce. Právě pokud se jedná o české zemědělce s lokálními surovinami, nechybí mu u stánku obří cedule, aby nezapadl mezi zbylými stánkaři, kteří odkupují ovozel ze supermarketů.

Zmapujte trh

Při cestě zpátky po pravé straně narazíte na různorodější stánky. Koupit si tady můžete třeba sazeničky nebo čerstvé květiny. Při cestě minete hned dvě květinářství. Nechybí ani stánek se stovkou koření nebo dva prodejci českého medu a dalších lihovin.

Pokud se tedy vydáte do haly číslo 22 na tuzemské potraviny, buďte pozorní. Doporučujeme si místo obkroužit klidně dvakrát, abyste si tak našli nejen tu nejlepší kvalitu, ale i cenu.

Jak se sem dostat? Halu 22 objevíte na Bubenském nádraží 13 v Holešovicích. Pokud už jste v Holešovické tržnici a bloudíte, záchytným bodem vám může být pošta, která je hned u budovy se zeleninou. 

Kdy sem přijít? Od 7:30 do 17 hodin od pondělí do pátku, v sobotu pouze do 14:30. V neděli zelináři odpočívají, a tak si cestu ušetřete.

Projděte si skrze galerii halu s námi:

Fotogalerie
58 fotografií