Projekt Containall se zaměřuje na práci s opuštěnými místy a nevyužívanými prostory, které mají zajímavou atmosféru a potenciál. „Stalin právě takovým místem je, a proto jsme se rozhodli vytvořit zde venkovní kulturní centrum," zmínil Matěj Vlašánek, produkční celého projektu.

Kulturní centrum Stalin odstartovalo na Sedmičce sezónu.
Autor: Eva Fornálová


Název projektu není jen tak ledajaký. Autoři jej zvolili záměrně. „Pilotním projektem bylo vytvoření venkovní kulturního centra za využití přepravního kontejneru, z čehož vzešel i samotný název naší společnost – Containall. Tento kontejner již čtvrtým rokem funguje na Malé Straně v Cihelné ulici," vyprávěl o začátcích projektu Matěj Vlašánek.
Stalin jsem si opravdu oblíbila, a tak jsem si ani nemohla nechat ujít zahájení sezóny. Škoda, že není hezky celoročně, protože tento projekt nemá chybu," těšila se místní Žaneta (27), která Stalin navštěvovala už v předešlé sezóně. Containall není pouze podnikem, kde se lidé mohou v podvečer napít. Letenští si tady mohou užít letní kino, divadelní přestavení, hudební vystoupení nebo také lifestylové akce. 

Návštěvníci si místo pochvalují i díky tomu, že není tak rozkřiklé a vyhledávané jako jiná místa v Praze. „Měli jsme rádi Náplavku, ale dnes se tam nedá hnout. O Stalinu zatím celá Praha včetně cizinců ještě neví, takže si tu atmosféru místa ještě můžeme užít," pochvaloval si výběr místa Radek (24). 

Projekty Containallu neskončí pouze u dvou míst. V současnosti tým Containallu spolupracuje s Karlín Studios na přetvoření nevyužívané Haly 40 v Holešovické tržnici na galerii a ateliéry jak pro etablované umělce, tak pro čerstvé absolventy pražských vysokých uměleckých škol.

Fotogalerie
11 fotografií