Místo starých a smradlavých šaten vyroste třípodlažní budova. Víceúčelový sportovní areál v ulici Ke Zděři v Praze 16 se již dlouhodobě modernizuje. Od konce července začaly velké stavební práce. Dělníci už stihli strhnout starou tribunu a šatny z konce šedesátých let, do nichž zatékala voda.

Vedení nejprve uvažovalo o rekonstrukci, ale nakonec rozhodlo jinak: „Původně jsme chtěli celý projekt postavit co nejlevněji a zároveň zachovat ráz místa. Takže na staré tribuny měla přijít nadstavba. To nám ovšem nedoporučili statici, a tak musíme postavit vše nově,“ říká předseda výboru spolku SC Radotín Karel Klíma.

Reprezentace v Radotíně

Sportovci a diváci se tak dočkají třípodlažní budovy, v níž budou nové šatny, kabiny, sociální a administrativní zázemí, sklady a tribuna pro pět set diváků. V minulých letech se již různé úpravy vykonaly. Antuku v běžeckém oválu nahradil kvalitní tartan. Fotbalistům zase vyměnili škváru za trávník a postavili hřiště pro malou kopanou. Vedení sportoviště s modernizacemi nekončí, do budoucna počítá i s výstavbou tělocvičny.

Díky všem těmto změnám bude stadión splňovat přísně podmínky pro konání mezinárodních mládežnických zápasů: „Co se týká fotbalu, bude stadión splňovat kategorii UEFA 1 a FAČR 2, tedy možnost pořádat mezistátní utkání mládežnických reprezentací ve fotbale,“ dodává Karel Klíma.

Fotogalerie
7 fotografií