Radnice Prahy 8 nechala na tomto místě odstranit staré dřeviny, objevilo se tu celkem 56 nových stromů a v kompletně celém areálu se založil nový trávník. Stromy navíc doplnily další keře a okrasné rostliny. V jižní části tohoto území se opravila cesta, na východě parku je nová dlažba se schodištěm. Území se těmito zásahy zcela propojilo do jednotného celku.

„Cílem revitalizace bylo vybudování místa pro oddech a příjemné trávení volného času našich občanů. Proto byly instalovány lavičky, skluzavka a několik workoutových prvků pro aktivní odpočinek, v dolní části parku jsme nechali vybudovat i pítko. Občany bychom chtěli požádat, aby nevstupovali na nově založený trávník a nepouštěli na něj psy, než trávník dostatečně zesílí, aby zátěž vydržel,“ uvedl ke změnám místostarosta Prahy 8 Matěj Fichtner (ANO).

Radnice si od uváděné revitalizace slibuje, že místní prostor už nebude synonymem pro setkávání bezdomovců a narkomanů, jako tomu bylo v minulosti. Městská část dle svého vyjádření usilovala o svěření pozemku od roku 2011, k této změně nakonec došlo roku 2014.

Podívejte se, jak to nově v parku vypadá:

Fotogalerie
5 fotografií

Revitalizace probíhá také v areálu přírodního koupaliště Lhotka: