Zmiňovaná žena včera večer kolem dvaadvacáté hodiny napsala zprávu své kamarádce, kde psala, že už má všeho dost a chce spáchat sebevraždu. Přítelkyně tedy za ní vyrazila domů. Našla ji naštěstí živou, ale zjistila, že žena spolykala prášky a zapila je větším množstvím alkoholu.

„Kamarádka proto ženě zavolala záchranku, která ji převezla do Nemocnice Na Františku. Tam měla být rozpolcená žena podrobena vyšetření, na které ale nepočkala a z nemocnice utekla neznámo kam,“ uvedl k případu policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Přítelkyně zmizelé proto zavolala policii, která do nemocnice přijela a na základě získaných informací začala po sebevražedkyni pátrat. „V danou chvíli mohla být prakticky kdekoli. Mohla vyrazit do Revoluční či Pařížské ulice nebo k jakémukoli z nedalekých mostů, tedy Čechovu či Štefánikovu. Stejně tak mohla vyrazit na nedalekou náplavku, což se nakonec ukázalo jako správný předpoklad,“ popsal další vývoj událostí mluvčí policie.

Házela věci do Vltavy

Během čtvrt hodiny od vyhlášení pátrání policisté hledanou našli na náplavce poblíž Dvořákova nábřeží. V tu chvíli se žena zbavovala osobních věcí, do Vltavy vyhodila dva mobilní telefony i peněženku s doklady a hotovostí.

„Jelikož jsou policisté pro tyto situace vyškoleni, vešli s dotyčnou do komunikace, kdy velice důsledně vážili každé slovo. Navíc zjevně rozrušenou ženu požádali, aby odstoupila na bezpečnou vzdálenost od řeky, přičemž se postavili mezi ni a Vltavu. Po několikaminutové diskusi, během které žena policistům sdělila téměř všechna svá trápení, je nakonec dobrovolně následovala do jejich služebního auta,“ dodal Tomáš Hulan.

Strážci zákona ženu v nesnázích převezli zpátky do nemocnice. Odtamtud následně pokračovala do zdravotnického zařízení na území Prahy 8.

Fotogalerie
3 fotografie