Neuvěřitelnou vytrvalost a bezohlednost předvedl neznámý útočník v Kobylisích. Na lavičce u metra tu v pátek 20. července kolem 11:00 hodin seděl slabozraký muž, který měl v ruce telefon. Agresor k němu přišel, mobil mu z ruky vytrhl a začal odcházet.

„Poškozený ho doběhl, začal se s ním o telefon přetahovat a získal ho zpátky. Nicméně pak na něj útočník vytáhl nůž a opět se domáhal telefonu. Poškozený se dal ze strachu na útěk, vběhl do tramvaje a odjel pryč,“ uvedl k případu policejní mluvčí Jan Daněk.

Událost tím ale ani zdaleka neskončila. Agresor se totiž za odjíždějící tramvají rozeběhl, což poté udělala i jeho věrná společnice, která k neznámému pachateli evidentně patřila. Oba tramvaj dostihli v zastávce Ke Stírce. „Tam došlo k dalšímu útoku na poškozeného, kterému muž strhnul brýle a rozlámal mu je. Pak z místa definitivně odešel,“ dodal Jan Daněk.

Situaci zaznamenaly bezpečnostní kamery, které poté agresora i ženu zachytily ještě v obchodě, kde si oba kupovali pití. Útočník při placení odložil nůž, kterým napadeného ohrožoval, na pult. Kamera poté ještě dvojici natočila ve vestibulu metra, kde si agresor bezstarostně zapálil cigaretu. Škoda na poškozených brýlích se pohybuje ve výši 8 tisíc korun, oba zmiňované hledá policie.

Podívejte se na další záběry, které dvojici zachytily:

Fotogalerie
12 fotografií