Čtyři opilí mladíci a jedna dívka, navíc pravděpodobně pod vlivem omamných látek, v pondělí večer napadali jak zákazníky, tak i ochranku prodejny potravin. Nelíbilo se jim totiž, že u nich ochranka odhalila dvě lahve vodky, které se parta snažila pronést ven bez zaplacení. A to neměla dělat.

Video
Video se připravuje ...

Takhle vypadalo řádění mladíků v obchodě poté, co ochranka přišla na jejich lup. Aktu.cz

Střet vyvrcholil před prodejnou, kde začala partička demolovat obchod a napadat kolemjdoucí slovně i fyzicky. Přítrž situaci však udělali narychlo povolaní strážníci, kteří agresivní jedince pomocí hmatů a chvatů zpacifikovali. Podle informací agentury Aktu.cz byli hejskové nejen silně podnapilí, naměřená hladina alkoholu se v jejich krvi pohybovala od dvou ke třem promile, ale nejspíše i pod vlivem drog.

Škemrání nepomohlo

Jako by té ostudy a škody nebylo málo, i lapeni v poutech se agresoři nechtěli nechat vydat napospas zákonu. Žadonili totiž po strážnících, aby je za úplatu nechali být. Když vůči tomu strážci pořádku zůstali neteční, zkusili to nanovo, tentokrát že zaplatí vzniklé škody, pokud je strážníci propustí.

Nedomyšlené následky

Partičku si nakonec převzali policisté, kteří ji odvezli na záchytku. S největší pravděpodobností je bude čekat stíhání na základě trestných činů výtržnictví a poškozování cizí věci. Způsobili totiž škodu ve výši minimálně 15 tisíc korun za rozbité sklo i platební terminál. Ani tím však jejich extempore zdaleka nekončí.

Video
Video se připravuje ...

Bandu nakonec zpacifikovali pražští strážníci, kteří ji předali policistům. Aktu.cz

Jak podle informací Aktu.cz policisté zjistili, jeden ze zadržených má dvouměsíční dcerku. Případ tak bude rovněž s největší pravděpodobností řešit i úřad sociální péče. A jak také výtržníkům po zadržení došlo, pořízené fotografie a videozáznamy z jejich řádění se rozhodně nebudou líbit jejich blízkým, nemluvě o zaměstnavatelích.

Fotogalerie
22 fotografií