Supermouse alias lidově myší dráha je variací na horskou dráhu s tím rozdílem, že vozík nejenom že jede po kolejích, ale zároveň se točí kolem dokola. A právě při zahájení Matějské pouti 24.2. 2018 došlo k jeho nečekanému zastavení, uvedla FTV Prima.

„Narazí do nás vozejk, pomóc,“ křičel usilovně chlapec. Otec se ho snažil utěšit, ale dítě bylo neskutečně vyděšené. Co stálo za zastavením vozíku, není jasné. Pravděpodobně šlo ale o spuštění automatické brzdy.

Lidé pod videem napsali několik komentářů, které poukazují na to, jak je Supermouse nebezpečnou atrakcí. „Už i loni se jim tahle atrakce kousla a 20 minut to stálo,“ napsal jeden uživatel. „Ano, to je pravda. A večer jim ta atrakce hořela. Loňský rok,“ potvrdila další uživatelka.

Nakonec se pasažérům nic nestalo. Vypadá to ale, že je pouze otázkou času, než se stane něco vážného. Jak ale zjistila televize, neexistuje kontrolní orgán, který by pouťové atrakce zkoumal během jejich provozu. Dokud se nezmění legislativa, nebude tomu jinak. Provozovatelé atrakce nic komentovat nechtějí.