Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ve Skotsku vykolejila horská dráha: Mezi zraněnými je i osm dětí

Ve Skotsku vykolejila horská dráha: Mezi zraněními je i osm dětí.
Ve Skotsku vykolejila horská dráha: Mezi zraněními je i osm dětí.  (Autor: Twitter)
Autor: ČTK - 
27. června 2016
06:51

Deset lidí, včetně osmi dětí, bylo zraněno v neděli odpoledne v zábavním parku v centrálním Skotsku poté, co vykolejila horská dráha a zřítila se s několika lidmi na zem. Informoval o tom britský server BBC. Neštěstí se stalo ve městě Motherwell nedaleko Glasgow.

Devět z deseti zraněných bylo v době nehody na atrakci zvané Cunami, během níž horská dráha jede rychlostí až 60 kilometrů za hodinu a sedačky na ní jsou většinu jízdy vzhůru nohama. Podle šéfa místní policie Davida Bruce není jisté, jakou rychlostí v momentě vykolejení dráha jela.

Na místo neštěstí, kde panoval zmatek a křik, dorazilo šest sanitek a šest hasičských vozů. Zranění byli odvezeni do nemocnice v Glasgow, povaha jejich zranění nebyla upřesněna. Podle BBC je stav jednoho dospělého a jednoho dítěte stabilizovaný. Tři děti již byly propuštěny domů.

„Mé myšlenky jsou s těmi, které postihlo to hrozné neštěstí v zábavním parku,“ uvedla k nehodě skotská premiérka Nicola Sturgeonová.

Zábavní park byl po nehodě uzavřen a celý evakuován.

ivoadler ( 27. června 2016 09:33 )

Je to už dlouho, co jsem chodil do školy, přesto mně (píšu mně, ač by mělo být mne, ale to se mi zdá příliš literární) čeština redaktorů Blesku ještě šokuje. "Táhni, zrádce, nebo Mezi zraněními je i osm dětí."

Zobrazit celou diskusi