Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nehoda dvou autobusů v Davli: Jedenáct lidí se zranilo, většina skončila v nemocnici

Autor: dce - 
25. dubna 2016
17:18

K nehodě dvou autobusů došlo v Davli na Praze-západ po jedné hodině odpoledne. Řidič prvního autobusu zastavil v zastávce, druhý řidič si toho pravděpodobně nevšiml a narazil do něj. Při nehodě se zranilo 11 lidí, většina měla lehčí zranění.

Dva autobusy jedoucí ve směru na Prahu se srazily přímo u zastávky U Kiliána v Davli. Řidič druhého autobusu naboural pravděpodobně kvůli nepozornosti – nevšiml si, že první autobus brzdí k zastávce.

Při nehodě bylo zraněno 11 lidí, devět z nich skončilo v nemocnici. Dva lidé byli ošetřeni na místě, čtyři byli převezeni do motolské nemocnice, tři do nemocnice na Karlově náměstí v Praze a dva do krčské nemocnice. Převážně se jednalo o zranění lehčího charakteru, jako jsou zhmožděniny či odřeniny,“ řekla serveru Novinky.cz mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

V Davli se srazily dva autobusy: Jedenáct lidí se zranilo. V Davli se srazily dva autobusy: Jedenáct lidí se zranilo. | Aktu.cz

Na místě zasahovali také hasiči z Jílového a ze Štěchovic, kteří záchranářům asistovali, a policisté. Jeden silniční pruh byl během odklízecích prací uzavřen.

„Je nám to velmi líto, ale dnes po třinácté hodině byly dva naše autobusy účastníky dopravní nehody v Davli, při které se zranilo několik cestujících. Ty převezli záchranáři ihned do několika nemocnic. Na tamní zastávce narazil linkový autobus ze Sedlčan do Prahy do autobusu linky číslo 390, která jela z Rabyně do Prahy. V 390 bylo 8 cestujících, v autobuse ze Sedlčan jich cestovalo 15. Podle prvních informací by se nemělo jednat o vážná zranění, šlo o odřeniny a zhmožděniny. Snažíme se zjistit více informací o zdravotním stavu našich cestujících, věříme, že budou všichni brzy v pořádku a spolupracujeme při vyšetřování nehody s policií," uvedl Ivo Novotný, mluvčí společnosti Arriva.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání