Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Autobus se srazil s dodávkou. 1 mrtvý a 6 zraněných na dálnici u Olomouce

Autor: ČTK, simao - 
12. března 2016
07:45

Černý týden pro řidiče autobusů bohužel pokračuje i v sobotu. Po nehodě autobusu s dětmi na Lounsku a další na Jičínsku havaroval autobus tentokrát na opačné straně republiky. Na dálnici mezi Prostějovem a Olomoucí se srazil s nákladním vozem, jehož řidič zemřel. V autobusu utrpělo zranění šest lidí. 

Jeden člověk zemřel a dalších šest lidí bylo dnes časně ráno zraněno při srážce autobusu s dodávkou na dálnici D46 mezi Prostějovem a Olomoucí.

Zemřel řidič malého nákladního vozidla a lehce zraněno bylo šest lidí z autobusu, který vezl pět desítek cestujících.

Dálnice je ve směru z Prostějova do Olomouce uzavřena. Dopravu policisté u Olšan odklonili, řekla ČTK policejní mluvčí Marie Štrbáková. Nehoda se stala kolem 04:00.

 

„Řidiče dodávky, který zřejmě opravoval porouchané vozidlo, s největší pravděpodobností přehlédl řidič přijíždějícího autobusu a došlo ke střetu. Následkem nárazu utrpěl řidič dodávky zranění, kterým na místě podlehl,“ uvedla Štrbáková.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Pavel Vysloužil ČTK řekl, že těžce zraněného řidiče nákladního automobilu se záchranářům nepodařilo oživit. „Další lidé se záchranářům postupně hlásili s lehkými zraněními hlavy, končetin či psychickou reakcí na trauma z nehody,“ uvedl. Sanitky šest zraněných lidí, kteří byli při vědomí a chodili, převezly do olomoucké fakultní nemocnice.

Podle mluvčího hasičů Zdeňka Hošáka vezl autobus studenty. „Jednalo se o dva řidiče a studenty. Na místo nehody jsme vyslali náš autobus, který cestující odvezl k náhradnímu spoji,“ podotkl Hošák. Podle České televize šlo o studenty medicíny z Jihočeské univerzity, kteří mířili do polského Krakowa.

Dnešní nehoda autobusu je v krátké době už v pořadí čtvrtá. Ve čtvrtek při srážce osobního auta s autobusem s dětmi u obce Kněžnice na Jičínsku zemřel pětapadesátiletý řidič auta. V autobuse byly lehce zraněny tři děti, které záchranáři převezli na vyšetření do jičínské nemocnice.

Ve středu havaroval školní autobus u Panenského Týnce na Lounsku, zraněno bylo při tom 47 lidí, z toho většina děti. Minulý týden sjel autobus s 23 malými dětmi do příkopu u Všerub na Plzeňsku. Několik dětí bylo lehce zraněno, nikdo ale nebyl ohrožen na životě ani neutrpěl vážné zranění.

Video Nehoda školního autobusu na Lounsku: Pět desítek zraněných, vrtulník zastavilo počasí. - Blesk TV
Video se připravuje ...

Felicita ( 12. března 2016 16:31 )

Za volantem jsou ti samí lidé / stejné typy lidí/ jako jsou ti jdoucí po chodnících,jako jsou lidé v ostatních profesích, tedy rozdílně šikovní a schopní rychle a správně reagovat, různě slušní až po úplná nemehla a sprosťáky. V tomto případě vás takový může zmrzačit nebo připoravit o život.Ale nejsou to jen řidiči, kde se jednání a přístup asi nejlépe kontroluje a dokumentuje.

moiaza ( 12. března 2016 08:33 )

 Téměř celý pracovní život jsem prožil za volantem aut různých typů. Osobákem počínaje, autobusem konče. Byl jsem šťastný jako malé dítě, když přišel důchod a já nemusel za volant. Lidé, co dnes řídí kamiony, autobusy a jiná vozidla,jsou jakoby z jiné planety. Mnoho lidí strašně spěchá. Jako řidiči jsou agresivní, neomylní a hlavně se nudí. Telefony, noviny a jiné zábavné předměty za volantem, jsou běžnou praxi. Nemluvím o drogách a alkoholu. Měl jsem často i strach o životy cestujících i o život svůj. Za ta léta co jsem prožil za volantem, se mnoho změnilo. Bohužel, k špatnému.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání