„V pondělí krátce po půlnoci přijala hlídka strážníků z Prahy 1 oznámení, že na Václavském náměstí, konkrétně v jeho dolní části, je agresivní muž, který napadá kolemjdoucí. Strážníci na místě nalezli muže odpovídajícího popisu oznamovatele. K hlídce z Prahy 1 se připojili strážníci z útvaru psovodů, kteří právě kontrolovali samotné centrum metropole,“ uvedl Jan Čihák, tiskový mluvčí pražské městské policie. 

Video
Video se připravuje ...

Pokřikoval na kolemjdoucí a choval se agresivně, strážníci cizince zadrželi. Podle totožnosti zjistili, že se jedná o hledanou osobu. Městská policie hlavního města Prahy

Cizinec se skutečně choval agresivně a navíc bylo ověřením jeho totožnosti zjištěno, že je v evidenci hledaných osob a je na něj vydán příkaz k zatčení.

„Poté, co hlídka muže poučila a sdělila mu, že bude předveden na služebnu Policie ČR, začal stupňovat svou agresivitu a pokusil se z místa odejít. Strážníci proti němu zakročili a přiložili mu služební pouta. Muž navíc začal vykřikovat, že ho chce hlídka zabít. Strážníci následně cizince předvedli na služebnu Policie ČR a předali ho policistům k dalšímu opatření, dodal Čihák.