„V neděli večer bylo telefonicky oznámeno strážníkům z Prahy 7, že v Janovského ulici dva muži vykrádají kontejner na použité ošacení. Do ulice, kde je tento kontejner umístěn, operátor městského kamerového systému zaměřil kameru a do příjezdu hlídky monitoroval celou událost,“ uvedl tiskový mluvčí pražské městské policie Rudolf Rubeš.

Akrobatické číslo u kontejneru

Podle městské policie dva muži předvedli neskutečný akrobatický kousek. „Jeden z dvojice mužů se nechal druhým doslova vhodit do prostoru kontejneru, přestože je nemožné dostat se ven. Svému kamarádovi začal následně předávat vše, co bylo uvnitř,” řekl Rubeš.

Podívejte se, co předváděli cizinci u kontejneru:

Dva cizinci se domluvili, že vykradou kontejner s oblečením. Odešli s prázdnou, a to rovnou na policii.
Autor: Městská policie hlavního města Prahy

Lhal, jako když tiskne!

Poté, co hlídka přijela na místo, muž před kontejnerem zahrál divadlo. Začal vhazovat použité ošacení zpět, čímž svého spolupachatele uvnitř textilem doslova zasypal. Hlídce tvrdil, že zde staré šatstvo pouze odevzdává. O svém společníkovi, který byl uvězněn v plechové sběrné nádobě, před strážníky mlčel a následně popíral, že by uvnitř někdo byl.

„Strážníci i přesto kontaktovali odpovědného pracovníka, který jim kontejner odemkl. Tam nalezli pod haldou starého oblečení muže, který u sebe neměl žádné doklady. Po předvedení na Policii ČR bylo navíc zjištěno, že cizinec nemá pro pobyt v České republice platné vízum. Proto si ho převzali k dalšímu opatření kolegové z cizinecké policie,“ dodal Hrubeš.