Na zloděje, který v domě řádil v pondělí krátce po poledni, upozornili obyvatelé činžovního domu ve Vršovické ulici. Podle svědectví obyvatel činžáku zloděj rozrazil domovní skleněné dveře a poté bušil na dveře v přízemí. Jak je všeobecně známo, jedná se o známý »fígl« zlodějů, kteří tímto stylem zjišťují, jestli jsou lidé doma. Lupiči byli ale vychytralí a dobře se pojistili. Na kukátka dveří totiž nalepili žluté štítky, aby nikdo nic neviděl.

Zloděj v bílých rukavičkách tvrdil, že hledá známého

Zloděje ale přímo při činu vyrušila jedna z obyvatelek domu. Bylo jí divné, že u dveří sousedů stojí neznámý člověk v bílých rukavicích, který se pokouší do bytu dostat. A tak neváhala a zeptala se, koho dotyčný hledá. Ten jí však odpověděl smyšlené jméno, které neznala, a tak jí bylo hned jasné, že zloděje vyrušila, a zavolala policii. „Bojíme se, co bude. Nikdy nevíte, jestli se zloděj na místo nevrátí zpět,“ shodně uvedli nájemníci činžáku ve Vršovické ulici.

Lupiči mají novou pojistku, na kukátka lepí štítky, aby se zbavili možných svědků.
Autor: Redakce

Blesk.cz zjišťuje o celém případu od policie více. Podle nejmenovaného zdroje by se dokonce mělo jednat o třetí dům v blízkém okolí, ve kterém došlo k pokusu o vloupání