Oba partneři jsou bezdomovci. Od začátku roku společně bydleli ve stanu, pak jim kamarád Eugen S. (55) nabídl společné přebývání v jedné z klatovských řadových garáží. Pro Ludmilu Š. ale začalo peklo. Její přítel ji znásilňoval a nutil k různým oplzlostem.

Vulgárně ženě nadával, donutil jí k orálnímu sexu a pak i k pohlavnímu styku. Řekl jí, aby mu dala peněženku, a když odmítla, hrozil jí, že ji zabije. Nakonec mu tedy dala 200 korun,“ řekla státní zástupkyně.

To ale nestačilo, podle obžaloby agresor napadl a zbil i kamaráda, u kterého bydleli. Václav D. znásilnění popíral, zbití přiznal. Vše prý ale bylo jinak. „Když jsem se vrátil do garáže, viděl jsem ho (Eugena S.), jak si natahuje kalhoty a Ludmila Š. si zapíná knoflík u poklopce. Dal jsem jim oběma nakládačku a šel spát. Ráno pro mě přijeli policajti,“ řekl u soudu Václav D.

Za znásilnění, loupež a ublížení na zdraví mu hrozilo až 10 let. Soud ho poslal do vězení na tři roky, pak skončí Václav D. v zabezpečovací detenci. Podle znaleckého posudku je totiž nebezpečný. „Muž bude ve specializovaném zařízení do doby, dokud to bude nutné, o jeho propuštění rozhodnou lékaři,“ uvedla soudkyně Martina Šimánková. Verdikt není pravomocný.

VIDEO: Vězeň se pokoušel utéct kanalizací, svého činu posléze hořce litoval.

Fotogalerie
3 fotografie