Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž na Šumpersku (50) si do domu nalákal zajíčka (23): Zdrogoval ho, znásilnil a věznil

Muž na Šumpersku (50) si do domu nalákal zajíčka (23): Zdrogoval ho, znásilnil a věznil.
Muž na Šumpersku (50) si do domu nalákal zajíčka (23): Zdrogoval ho, znásilnil a věznil.  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
29. září 2017
10:38

Z vydírání a znásilnění obvinili policisté padesátiletého muže ze Šumperska. Podle nich věznil doma třiadvacetiletého muže, kterému původně nabídl ubytování výměnou za pomoc při opravě jeho domu, následně mu ale pod hrozbou použití zbraně zakázal z domu vycházet. Podezřelý nájemníka podle kriminalistů také uspal a znásilnil.

Mladíkovi se nakonec podařilo po několika dnech přivolat pomoc. Podezřelý skončil ve vazbě.

Čin se podle policie stal v jedné obci na Šumpersku v druhé polovině září. Podezřelý podle mluvčí mladíkovi hned po nastěhování zakázal vycházet ven a začal mu vyhrožovat použitím zbraně. „V případě, že by se pokusil o útěk, neváhal by ho zastřelit,“ uvedla šumperská policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Muž podle ní následnou noc mladíkovi nasypal do pití neznámou látku, aby usnul, a znásilnil ho. Mladíka držel ve svém domě čtyři dny. „Po čtyřech dnech se mladíkovi podařilo kontaktovat svého kamaráda, kterého požádal o pomoc. Ten následně zalarmoval policii,“ doplnila policejní mluvčí.

Vzhledem k dřívější trestné minulosti a vyhrožování zbraní podezřelého zadržela policejní zásahová jednotka, která u něj zajistila i plynovou pistoli. Muži nyní hrozí v případě odsouzení až deset let vězení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání