Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie pátrá po lupiči z Benešovska: Dvě starší ženy ohrožoval pistolí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
23. března 2017
15:47

Benešovští policisté pátrají po neznámém muži, který ohrožoval střelnou zbraní dvě ženy a pokusil se je okrást. Oba případy se staly minulý týden v pondělí, jeden nedaleko Netvořic a druhý v Benešově. Incidenty se obešly bez zranění.

První oběť zastihl pachatel kolem 17:30 na silnici č. 105 při cestě z Netvořic do Tuchyně. Třiapadesátiletou ženu začal ohrožovat střelnou zbraní a chtěl po ní peníze. Přepadená se zachovala duchapřítomně a snažila se zastavit některé z projíždějících aut. Jeden z řidičů ji naložil a odvezl domů. Pachatel z místa odešel směrem k Netvořicím.

Kolem 21:30 se stal podobný případ v Benešově. Na křižovatce Purkyňovy a Sukovy ulice oslovil neznámý muž šedesátiletou ženu. V ruce držel střelnou zbraň a stejně jako v prvním případě požadoval peníze. Ani tentokrát ale nebyl úspěšný. Z místa proto odešel Purkyňovou ulicí směrem k ulici Máchově.

Pachateli bylo kolem 20 let a měřil 170 až 175 centimetrů. Na sobě měl tepláky a světlešedou mikinu. Téměř celý obličej měl zakrytý červeným šátkem s bíločerným vzorem, na očích měl sluneční brýle s úzkými kovovými obroučkami, takzvané zrcadlovky, a na hlavě měl kapuci. Po celou dobu mluvil tiše, nechoval se agresivně, byl spíše nejistý. V ruce držel menší střelnou zbraň stříbrné barvy s černou rukojetí.

Policie hledá svědky a přijme jakékoliv poznatky k oběma případům na kterékoliv služebně nebo lince 158. Zároveň varuje zejména starší ženy, aby se měly na pozoru, protože pachatel by mohl podobný čin zopakovat.

Muže, který ohrožoval své okolí pistolí, hledala před nedávnem policie v Čelákovicích, naštěstí se ho již podařilo zadržet.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání