O dívenky se staral strýc, bratr jejich matky, s manželkou. „Před tím byly děti umístěny v dětském centru ve Strakonicích a v zařízení pro děti vyžadující okamžitou péči v Praze,“ uvedla mluvčí rokycanské radnice Aneta Benešová.

Vlastní otec dětí byl omezený ve svéprávnosti a matka neměla pro péči o dcerky podmínky. O děti ale projevil zájem matčin bratr se ženou. „Byly jim svěřeny do péče rozhodnutím okresních soudů v Písku a v Příbrami letos v červnu. Ve stejné době se rodina přestěhovala do Rokycan,“ řekla Benešová.

V té době už u sebe měli mladší holčičku. „Sociální šetření pracovnice rokycanského úřadu provedla 11. července. Nebyly shledány žádné nedostatky. 14. července pak převzali manželé ze zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc starší holčičku,“ popsala Benešová.

Následně proběhlo další šetření sociálky v rodině, opět bylo vše v pořádku. Rodina měla zařízený byt, věci pro děti a zajištěného pediatra. Strýc s tetou a holčičkami pak ještě několikrát navštívili sociální odbor. Pokaždé tvrdili, že nemají žádné problémy, chtěli většinou poradit ohledně čerpání dávek.

„Rodina působila zcela běžným dojmem. Sociální a zdravotní odbor nezaznamenal žádná oznámení o špatné péči či podezření na týrání ani ze strany veřejnosti ani ze strany odborníků,“ dodala Benešová s tím, že ihned po oznámení od policie byla mladší holčička soudem svěřená na přechodnou dobu do péče prověřené pěstounce.

VIDEO: Odporné! Chůva pálila dítě žehličkou na vlasy.

Video
Video se připravuje ...

Chůva z pekla pálila svého svěřence žehličkou na vlasy. Youtube.com