Před vazbou Patrika K. nezachránila ani skutečnost, že mu hrozí poměrně nízký trest. „Existuje obava, že by mohl trestnou činnost opakovat, to znamená krádeže a majetkové delikty,“ uvedl soudce Vladimír Žák.

Policisté totiž pracují na dalším případu okradení starší ženy, který se s tímhle shoduje jako přes kopírák. „Popis pachatele je přitom velmi přesně padnoucí na osobu obviněného,“ dodal Žák.

Patrik K. ještě před vstupem do jednací síně tvrdil, že nic neudělal. „Poprosil jsem tu paní o deset korun na mléko, neměl jsem výživu, mám tady to (sondu -pozn. red.) do žaludku. Ona se začala rukama bránit, že ne. Já jí při tom strhl řetízek. Ale ten jsem jí vrátil,“ řekl Patrik K.

Incident se stal v pondělí u železniční polikliniky v Plzni. Patrik K. tady chtěl vymámit ze seniorky peníze a s prázdnou odejít nechtěl. „Strhl ženě z krku zlatý řetízek a následně se snažil z místa utéct,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Seniorka ale pohotově zloděje popadla za batoh a rukáv bundy. Při tom ze všech sil volala o pomoc. Přispěchala k ní žena, která zrovna vyšla z polikliniky. „Společnými silami pachatele udržely na místě až do příjezdu policejní hlídky,“ dodala Hokrová. Zloděj, který byl pod vlivem drog, skončil v policejní cele. Z té se teď přestěhoval do cely vazební.

Fotogalerie
5 fotografií