Nezáviděníhodná práce čekala policisty v Kollárově ulici nedaleko centra města. Přímo na chodníku si tady ustlali dva čerstvě plnoletí Němci. „Zatímco jeden z nich se pokálel, ulehl na zem a následně ve svých exkrementech přímo na chodníku usnul, jeho kamarád se pozvracel, usedl vedle něj a vsedě se taktéž ponořil do spánku,“ popsala policejní mluvčí Hana Štefflová.

Ještě chvíli předtím stihli mladí opilci totálně znečistit toalety v nedaleké restauraci. Kabinka po jejich návštěvě zůstala pozvracená a pokálená, do mísy se chlapci netrefili ani omylem. Zapomněli také zaplatit, obsluha je zkasírovala s obtížemi až na ulici.

Policisté dvojici chtěli dát dýchnout. Neuspěli, ani jeden z opilců toho nebyl schopen. „Protože představovali nebezpeční sami sobě i ostatním, byli k vystřízlivění převezeni na protialkoholní záchytnou stanici,“ dodala Štefflová.

Strážníci mezitím vyjížděli odchytit opilce (34), který polonahý pobíhal na nástupišti nedalekého autobusového nádraží. Když na místo dorazila hlídka, alkohol už muže zmohl natolik, že na jednom z ostrůvků usnul. „Museli ho vzbudit, byl z něj silně cítit alkohol, nekontroloval své chování, ohrožoval své zdraví a vzbuzoval veřejné pohoršení,“ vypočetla mluvčí strážníků Veronika Kuchynková. Strážníci opilce převezli k odeznění akutní intoxikace na záchytnou stanici.

A u autobusového nádraží našli strážníci i dalšího opilého muže (25). Nehybně ležel na chodníku, hlídka proto nejdříve zjišťovala, jestli není zraněný či nepotřebuje lékařské ošetření. Z muže ale táhl alkohol a na strážníky se obořil, ať ho nechají na pokoji, že se chce jen v klidu vyspat.

„Poté se pokusil postavit a plivnout před sebe, ale rozkašlal se a pozvracel sebe, lavičku i prostor před ní. Mladý muž nebyl schopen vlastní chůze, hrozilo, že by mohl upadnout na zem a způsobit si zranění, a navíc vzbuzoval veřejné pohoršení,“ dodala Kuchynková s tím, že opilec následně bezpečně vystřízlivěl v laskavé péči plzeňské záchytky.

VIDEO: Polonahý opilec pokousal v Praze strážníka.