Vše odstartovalo oznámení z folmavského kasina na tísňovou linku policistů, že mají problém s opilou cizinkou. Ta rozkopávala odpadkové koše a napadala ostatní hosty.

Když hlídka dorazila na místo, stála agresorka v hloučku lidí před kasinem a domáhala se vehementně vstupu dovnitř. „Policisté se v tom ženě snažili zabránit, ovšem ona na ně začala útočit pěstmi, do policistů kopala a plivala na ně,“ popsala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muži zákona museli rozkuráženou Němku zpacifikovat za použití donucovacích prostředků. Pak ji odvedli do služebního vozidla. To se ale vůbec nelíbilo dalšímu Němci (40), jejímu příteli, který postával před kasinem. Rozhodl se svoji partnerku vysvobodit.

„Přistoupil k služebnímu vozidlu, mlátil do něj pěstmi a vyhnul dveře od vozu, nakonec napadl i policisty,“ uvedla Brožová s tím, že i jeho policisté zadrželi a oba agresoři skončili v policejní cele.

Němka ještě dostala dýchnout, měla v sobě 1,41 promile alkoholu. Kriminalisté oba obvinili ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, soudce akceptoval návrh na jejich vzetí. Hrozí jim až čtyřleté vězení.

VIDEO: Policisté i strážníci jsou často terčem útoku. Podívejte se na video, kde se na »měšťáky« v Brně vrhlo asi 20 bezdomovců.

Video
Video se připravuje ...

Masivnímu útoku bezdomovců čelili ve čtvrtek večer brněnští strážníci u hlavního nádraží. Městská policie Brno