Zatím neznámý pytlák uchytil drátěné oko pomocí hřebíku na kmen stromu. „Do nástrahy se chytil dvouletý srnec o váze 12 kg, který na místě uhynul. Pachatel neoprávněně ulovil zvěř v době hájení, která je u srnců od začátku října do 15. května,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Zdechlinu z místa odvezl pracovník mysliveckého spolku. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu pytláctví. Svým jednáním neznámý pachatel způsobil mysliveckému spolku škodu v předběžně vyčíslené hodnotě 16 tisíc korun,“ dodala mluvčí.

 

Policisté informovali i o zásadách, jak postupovat při dopravní nehodě se zvěří. „Je třeba ohlásit její vznik a průběh na linku 158 nebo přímo na plzeňský dopravní inspektorát na číslo 974 325 256,“ informovala mluvčí s tím, že je potřeba zajistit přímo místo nehody, tedy umístit nejméně 50 metrů za vozidlo na kraj vozovky výstražný trojúhelník.

Pokud je zraněná zvěř na místě nehody, je důležité se k ní nepřibližovat a vyčkat příjezdu policie. Zvíře si převezme pracovník mysliveckého sdružení, v jehož honitbě se nehoda stala. „Pokud řidič dopravní nehodu nenahlásí a uhynulou zvěř si takzvaně naloží do kufru, dopouští se protiprávního jednání, a to krádeže,“ doplnila mluvčí.

VIDEO: Podívejte se, jak na Slovensku podpalují pytláci myslivcům posedy:

Video
Video se připravuje ...

Pytláci zapalují myslivcům posedy! tv JOJ