Podle dostupných informací byl starosta údajně v úřadu dlouhodobě nepřítomen kvůli zdravotním problémům. Do jeho kompetencí spadaly například finance a rozpočet, zahraniční styky, veřejný pořádek a požární ochrana nebo prevence kriminality.

Folwarczny se narodil v Českém Těšíně, vystudoval Hornicko-geologickou fakultu VŠB-TU Ostrava. Mnoho let pracoval u Hasičského záchranného sboru. Dese let působí i jako pedagog na Fakultě bezpečnostního inženýrství VŠB-TU Ostrava.

Nejlidnatější obvod Ostravy

Porubu v tomto volebním období vede čtyřkoalice ANO, České pirátské strany, ODS a KDU-ČSL. V jedenáctičlenné radě má ANO šest členů, Piráti a ODS po dvou členech a jednoho zástupce mají lidovci.

ANO obsadilo kromě křesla starosty ještě pozice dvou místostarostů, jednoho místostarostu má ODS a jednoho Piráti. V pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu má koalice převahu 29 hlasů. V opozici jsou čtyři strany - KSČM, Ostravak, ČSSD a SPD.

Městský obvod Poruba je jedním z 23 městských obvodů Ostravy. Žije v něm zhruba 65 000 obyvatel a je tak druhým nejlidnatějším obvodem města.

VIDEO: Nedávná záchrana muže v Dolních Vítkovicích.