Nehoda se stala okolo sedmé hodiny  na silnici mezi obcemi Třemešná a Rudíkovy. „Řidič osobního vozidla z dosud nezjištěných příčin narazil zezadu do traktoru s fekálním návěsem. Po střetu skončilo osobní auto mimo vozovku,“ řekla mluvčí bruntálské policie Pavla Jiroušková.

Na místě zemřel spolujezdec z Fiatu Mulitpla, řidič utrpěl velmi těžká zranění. „Jeho stav byl vážný a lékaři jej museli uvést do umělého spánku. Letečtí záchranáři jej transportovali do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Podle mluvčí policie dechová zkouška vyloučila, že by řidič zemědělského stroje byl pod vlivem alkoholu. U řidiče osobního vozu ještě nebylo možné zkoušku provést. Policisté proto nařídili odběr krve ve zdravotnickém zařízení.

Kvůli poškození výpustného ventilu plné cisterny unikl do půdy její kapalný obsah, který původně směřoval do bioplynové stanice. Měl by ale být neškodný,“ uvedl mluvčí hasičů Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. Silnice byla mezi Třemešnou a Rudíkovy na dvě hodiny zcela uzavřená.

Fotogalerie
13 fotografií