Karviná sice březnové domácí utkání první fotbalové ligy nad Zlínem vyhrála 1:0, pro šestici karvinských fanoušků však skončilo neslavně. Museli k soudu. „Rozsudek už je pravomocný. Dostali podmíněné tresty a k tomu ještě roční zákaz na všechny domácí i venkovní zápasy MFK Karviná,“ potvrdila mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Házeli světlice a dýmovnice

Muži ve věku 22 až 41 let v sektoru domácích fanoušků zapálili dýmovnice a světlice. „Hodili je na hrací plochu a zápas pak musel být na chvíli přerušen,“ popisovala situaci mluvčí a pokračovala: „Soud muže uznal vinnými z výtržnictví a narušení průběhu organizovaného sportovního utkání. Čin spáchali navíc jako členové organizované skupiny.“

Klubu musí zaplatit přes 60 tisíc

Nejnižší trest, tříměsíční, si vyslechli tři muži (23 a dva 31). Jednačtyřicetiletý muž dostal trest o měsíc delší. Dva muži (22 a 32) odešli s šesti měsíci. Všichni dostali roční podmínku a navíc roční zákaz vstupu na utkání svého klubu. „Klubu musí ještě zaplatit vzniklou škodu. Ta je přes 60 tisíc korun,“ uzavřela Viačková.

VIDEO: Fanoušci Baníku před stadionem Opavy. Policie je vytlačila od brány.

Video
Video se připravuje ...

Fanoušci Baníku před stadionem Opavy. Policie je vytlačila od brány. iSport TV