Dcera Tereza (20) hlídala psa s fotbalistou Karlem Skoupým (25) v době, kdy byla její máma u moře na dovolené. Lady údajně prohodil Karel oknem bytu ve třetím podlaží. „Úplně přesně vím, že to udělal ve vzteku, pod vlivem alkoholu,“ říká majitelka čivavy.

Podle ní předcházela hanebnému činu hádka dvojice a hlavní roli sehrál alkohol. „Dcera říkala, že celou dobu, kdy ji doma trápil, vyhrožoval, že pes poletí oknem. Takže věděl, že to udělá, on to chtěl udělat,“ konstatuje Martina Římanová.

Policejní obvinění bere jako částečnou satisfakci za krutou smrt Lady. „I když… Do soudu je zatím ještě daleko. Sice ho vykopli z havířovského klubu, ale už zase hraje fotbal, ve Vratimově. Dodnes nepřišel, neomluvil se, nic,“ dodává matka Karolínky (10) a Tomáška (8). Dětí, které dodnes po Lady pláčou.

Fotbalista je tyranem

„Ve čtvrtek 7. září bylo muži (25) z Havířova sděleno podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Za vinu je mu kladeno, že na začátku srpna v podnapilém stavu záměrně vyhodil z okna bytu psa plemene čivava,“ řekla policistka Zlatuše Viačková. Za týrání mu hrozí trest od šesti měsíců do tří let.

Fotogalerie
8 fotografií