Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Bojar může vrtět ocasem. Psa krutě zahrabaného do sněhu si našli noví „páníčci“

Autor: bk - 
7. února 2017
18:15

Případ brutálně týraného psa šokoval na konci ledna českou veřejnost. Krutý majitel se ho chtěl zbavit. Nejdřív ho silně praštil do hlavy, pak strčil do pytle a nakonec zahrabal do sněhu. Těžce raněné zvíře  našla náhodná řidička a předala ho do péče odborníků. Psa se podařilo zachránit a teď už si ho vyhlédli noví majitelé, informoval web Českého rozhlasu.

Týraný pes dostal nové jméno Bojar. Jeho noví majitelé jsou ze Šindelové na Sokolovsku a Bojara se rozhodli vzít poté, co jeho smutné fotografie uviděli na internetu. Doma už pro něj mají přichystanou misku na krmení, obojek, pelech i hračky.

„Trvalo mu to pět minut, očuchal mě a já jsem mu dala keks. Do deseti minut už byl náš, ale je to ještě štěně, musí se toho hodně naučit,“ řekla Českému rozhlasu žena, která si dvouletého křížence labradorského retrívra už brzy odveze domů.

Šéf odchytové a záchranné stanice v Dalovicích u Karlových Varů Petr Prokeš uvedl, že pes byl po odchytu chvíli nedůvěřivý. Postupně si však začal zvykat. Týrání na něm však pochopitelně zanechalo jisté následky. Stále se bojí vysokých a robustních mužů.

Nejvíce žere piškoty. Na ostatní jídlo totiž zřejmě nebyl zvyklý. Celý případ stále řeší policie. Původního majitele psa se zatím nepodařilo najít.

Brutálností celého případu Prokeš překvapený nebyl. Kruté týraní psů rozhodně není ojedinělé. V Šindelové na Sokolovsku byl například v prosinci nalezen mrtvý pes přivázaný v lese u stromu, který nepřežil studené mrazy.

dandova ( 8. února 2017 10:56 )

Kolik jich máš doma.

vasek711 ( 8. února 2017 10:45 )

dneska ma sichtu zdenekk

naidka ( 8. února 2017 10:42 )

Dnes jsi nepsal klafundovi o černých hadicích? To mě vždycky pobavilo, měj se též Vašíku.

vasek711 ( 8. února 2017 10:37 )

tak to je dobry ze toho bastarda nasli mrtveho...mej se naidko

vasek711 ( 8. února 2017 10:13 )

zdenekk

Zobrazit celou diskusi