K bouračce došlo mezi Hladkými Životicemi a Mankovicemi. „Můžeme potvrdit, že na místě zemřely dvě osoby. Další informace zjišťujeme,“ komentoval Richard Palát.

Nehodě měl údajně předcházet incident, který se na stejném úseku stal o chvíli dříve. Z nákladního vozu se vysypaly ocelové trubky, kvůli čemuž policie svedla dopravu do jednoho jízdního pruhu.

Auta místo objížděla po krajnici. V této souvislosti se vytvořila kolona. Když k ní přijel řidič jednoho z kamionů, pravděpodobně prudce zabrzdil, na což zareagoval řidič osobního vozu za ním. Zareagovat už ale nestihl řidič dalšího kamionu, který nedobrzdil a narazil do osobáku, jenž po nehodě začal hořet.

U nehody zasahovali záchranáři. Kromě pozemních posádek ze Studénky a Fulneku na místo přiletěl z Ostravy také vrtulník s lékařem. Zdravotníci na místě ošetřili dva pacienty.

„Muž (40) si stěžoval na bolest dolní končetiny a hrudníku. Po podání léků a ošetření poranění byl pozemní posádkou převezen na oddělení urgentního příjmu do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ komentoval zásah mluvčí záchranářů Ladislav Lang.

„Dalším pacientem také muž (38). Při nehodě utrpěl poranění hlavy a popáleninu dolní končetiny, se záchranáři komunikoval. Po poskytnutí přednemocniční lékařské péče byl letecky transportován také do Fakultní nemocnice v Ostravě na urgentní příjem,“ informoval Lang.

Záchranáři už ale nedokázali pomoci osobám cestujícím v osobáku. „V osobním automobilu cestovaly dvě osoby, které zůstaly po nehodě zaklíněné. Zasahující lékař byl nucen konstatovat jejich smrt pro zranění neslučitelná se životem,“ uzavřel.

Fotogalerie
3 fotografie