Loupit se muž (35) vydal na benzinku poprvé v sobotu nad ránem. „Vytlačil vstupní dveře, uvnitř odcizil cigarety různých značek a několik lahví alkoholu,“ popsala policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Zloděj si ale s kradeným zbožím nejspíše vystačil sotva den. Tak se pro doplnění zásob vydal na stejnou benzinku v noci na neděli. Jeho zájem se opět soustředil na alkohol a cigarety. Sám se obsloužil a pak z místa odešel.

Tentokrát ale spadla klec. „Zanedlouho po vloupání byl poblíž prodejny zadržen podezřelý i s lupem. Muž se doznal jak k sobotnímu, tak i nedělnímu vloupání,“ informovala Viačková.

„Odcizené cigarety a láhve alkoholu z druhého vloupání byly vráceny do prodejny. Nicméně celková škoda za víkend byla majiteli vyčíslena na bezmála 27 tisíc korun,“ řekla mluvčí.

Policie muže nevyšetřovala v souvislosti s krádežemi poprvé. „Pachatel se krádeže dopustil i přesto, že byl v roce 2013 pravomocně odsouzen za majetkovou trestnou činnost a z výkonu trestu byl propuštěn na podzim 2014,“ informovala Viačková. V minulosti už byl muž soudně trestaný dokonce několikrát.

„Vloupání do prodejny benzinové čerpací stanice bude řešeno formou zkráceného přípravného řízení,“ dodala s tím, že za krádež a poškození cizí věci se nyní zloděj může vrátit do vězení až na 3 roky.

VIDEO: Mladík na silvestra přepadl benzinku v Napajedlech se sekyrou v ruce. S ukradenými penězi chtěl hrát automaty.