Opoziční zastupitelé nesouhlasí s mnohaletou finanční podporou Hadamczikova podnikání. „Město za posledních deset let přispívalo ročně Buly Aréně v průměru částkou přesahující čtyři miliony korun. Každoročně navíc na provoz a údržbu dětského hřiště schvalovalo dotaci 600 tisíc korun. Nemáme nic proti dětem, ale je třeba vzít v potaz, že do hřiště, které vyšlo pana Hadamczika na zhruba osm milionů korun, město za léta investovalo přes šest milionů a teď se má navíc podílet na opravě dopadové plochy,“ vysvětlila důvod nesouhlasu s dotací zastupitelka Sandra Rostková.

Alois Hadamczik vysvětloval zastupitelům i lidem z obce, že hřiště využívají zdarma děti z města, regionu i kraje. V jednu chvíli neudržel nervy na uzdě a odešel. „Já už nechci nic slyšet. Já už nemíním tady tu frašku poslouchat. Udělejte něco pro Kravaře,“ pronesl naštvaný sportovec. Do sálu se po chvíli vrátil.

I když Kravaře mají na svá hřiště vyčleněno daleko menší sumu, tak 11 zastupitelů z 19 přítomných Hadamczikovi dotaci přikleplo. „Kravaře jsou známé díky Buly Aréně, která je moderním a špičkovým sportovně kulturním zařízením. Proto jsem hlasovala pro podporu návrhu,“ řekla starostka města Monika Brzesková Žídková, která byla v roce 1995 zvolena Miss Europe.

Chtěl by mít kolečka

Alois Hadamczik na zastupitelstvu mimo jiné litoval, že Buly Aréna nemá kolečka. „Bohužel, nejdou tomu udělat kolečka a odvézt to do Prahy. Jinak bych to udělal okamžitě,“ pronesl trenér.

Výměna dopadového povrchu hřiště u Buly Arény byla nutná, jelikož neodpovídalo bezpečnostním normám. Povrch je unikátní díky speciálním kanálkům pod jednotlivými deskami, které umí odvést vodu a hřiště lze využít ihned po dešti.

Fotogalerie
15 fotografií