Jan Blesku řekl, že se snažil Sabinu poté, co se dali dohromady, směrovat k jinému životnímu stylu. "Samozřejmě to bylo komplikované, protože tady byl věkový rozdíl. Věděl jsem, v jaké komunitě se pohybovala, takže jsem se snažil ji dostat do nějaké jiné společnosti a k normálnímu životu, ale ona kolem sebe měla spoustu takových podivných existencí... A to se jí taky stalo osudným," řekl smutně.

Narážel na to, že z vraždy byl obviněn Sabinin kamarád Patrik, přezdívaný Ozzy, kterého znala od malička. Šlo přitom o mladíka s kriminální minulostí, který navíc údajně užíval drogy. To ale Jan nevěděl. "Já jsme toho člověka vůbec neznal. Jenom z vyprávění od Sabky jsem věděl, že nějaký Ozzy existuje, že to je její kamarád z děství, který byl před nějakou dobou v Irsku, ale nikdy jsem s ním nemluvil, nikdy jsem ho neviděl," vysvětlil Blesku.

Sabina chtěla podle jeho názoru Patrikovi pomoct v nouzi. "V úterý mi psala, že tady s ní je, že jí pomáhá na zahradě s nějakou těžkou prací. Chtěla mu asi dát nějakou možnost si vydělat třeba 500 korun a prostě to dopadlo, jak to dopadlo...," vysvětlil Jan.

Sám je přesvědčený, že by Patrik zasloužil ten nejhorší trest. "On dostane doživotí a budeme ho platit z našich daní, což je paradox. Bohužel naše justice nezná trest smrti umučením, to je to, co bych mu přál. Udělat totéž na jeho osobě," řekl. "Využiju všech svých dostupných prostředků, abych mu ten život v kriminále zpříjemnil," dodal.