Jan W. poskytl Blesku rozhovor v pátek odpoledne, tedy jen pár hodin poté, co soud poslal Patrika přezdívaného Ozzy do vazby. „Jsem rád, je to jistá úleva, bohužel to Sabče život nevrátí. V takových případech, jako je tento, by měl být znovu zaveden trest smrti, s tím určitě souhlasí spousta lidí. On dostane doživotí a budeme ho platit z našich daní, to je paradox. Bohužel naše justice nezná trest smrti umučením, to je to, co bych mu přál. Udělat totéž na jeho osobě,“ řekl.

Pozastavil se také nad tím, že podle státního zástupce se obviněný sice nejprve doznal, nyní ale otočil. „Teď teprve mu asi dochází, co se stalo. Třeba byl pod vlivem pervitinu a z té hlavy mu to teprve odchází pryč. Ale kdyby ho pustili, já bych byl jenom rád, já bych se o něj velice rád postaral. A využiju všech svých dostupných prostředků, abych mu ten život v kriminále zpříjemnil,“ myslí si.

Jan je přesvědčený, že jeho přítelkyně doplatila na svou dobrotu. „V úterý mi psala, že tady (v domě, kde byla zavražděna, pozn. red.) s ní je, že jí pomáhá na zahradě s nějakou těžkou prací. Ona ho znala z dětství, chtěla mu asi dát nějakou možnost si vydělat třeba 500 korun a prostě to dopadlo, jak to dopadlo…,“ řekl.

Zdá se, že Sabina svého kamaráda přistihla při krádeži. „Já se domnívám, že to bylo tak, že on ty věci ukradl, to zlato, hodinky a hotovost a chtěl s tím odejít. Podle toho, kde se to odehrálo a jak já jsem to vnímal, tak Sabča mu asi bránila v odchodu a on udělal to, co udělal,“ uvedl Jan.

Fotogalerie
21 fotografií