Medvěda sedmnáctiletý student potkal minulé úterý. Krásného medvěda tři metry od cesty pod Hrčavou potkal před chvílí můj syn Samuel. Dávejte pozor v okolí Hrčavy, hlavně v koridorech pod dálničními mosty. Zvířata nemají kudy procházet, takže podobných setkání v těchto místech bude přibývat, napsal na Facebook Peter Staňo, starosta obce Hrčava.

Právě po této cestě vozí rodiče své děti denně do školy a mnoho z nich podle serveru iDnes.cz chodí stejnou cestou domů pěšky!

Syn (17) hrčavského starosty potkal po cestě do školy medvěda: Byl ve vážném nebezpečí.
Autor: Facebook

Medvěd si Samuela chvíli prohlížel, nakonec se ale otočil a utekl do lesa. „Kdyby ho potkal přímo na cestě, když by zvíře zrovna ojídalo nějaký odhozený zbytek, pravděpodobně by šelma zareagovala úplně jinak,“ tvrdí starosta.

Sám teď musí hlídat svou farmu, na které chová krávy i koně. Pro medvěda je to, jak tvrdí, velké lákadlo. Medvědi si podle něj hledají nyní nová území, když je vyhánějí jejich matky, aby mohly mít nová mláďata.

„Turisté si uvědomí, že musí být k přírodě ohleduplnější. Přestanou odhazovat odpadky nebo zbytky jídla, které jsou pro medvědy lákadlem. Stačí se podívat do Tater. Tam si nikdo nedovolí chodit mimo vyznačené trasy,“ doplňuje Staňo.

I takto může vypadat setkání s medvědem.

Video
Video se připravuje ...

Medvěda vyděsil člověk. Polekání bylo vzájemné. Youtube.com