Vytvořila se obrovská, asi třicetimetrová laguna. Uvízly v ní autobusy městské hromadné dopravy i několik desítek automobilů. Vodu z laguny okamžitě začali odčerpávat hasiči z nedaleké výcvikové základny. Na pomoc jim přijely další tři sbory záchranářů, k čerpání vody použili šesti výkonných čerpadel nejednou. Provoz v dolní části Líšně řídili policisté.

Přívalové deště proměnily v regulérní řeku také frekventovanou Vídeňskou ulici v jižní části Brna. Další velká laguna se utvořila u hotelu Grand v samotném centru jihomoravské metropole nedaleko hlavního nádraží. Prudký déšť ještě umocnil dopravní chaos, který v rozkopaném Brně panuje i za slunečného počasí.

Některé tramvajové tratě se staly neprůjezdnými. Dopravní podnik přestal na čas kvůli záplavám obsluhovat zastávku Bílá hora. „Tramvaje mají zdržení půl hodiny až čtyřicet minut,“ informoval dopravní podnik. Část autobusových linek mezi centrem a Líšní jezdila odklonem. V Jamborově ulici v Židenicích voda vyplavila sklepy domů. Podle místních hasičů dosahovala hladina vody na ulici až 40 centimetrů. 

Fotogalerie
3 fotografie