„Dálnice zůstala po nehodě průjezdná. Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky,“ popsal situaci mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Obě auta se ocitla mimo dálnici, dodávka na střeše. 

Už v úterý večer řešili záchranáři hromadnou nehodu tří aut v Olomoucké ulici ve Vyškově se třemi zraněnými. Silničáři přitom šoféry už v předstihu varovali před hrozícím sněžením a následně i ranní ledovkou.

Silnice II. a III. tříd v Jihomoravském kraji jsou aktuálně sjízdné se zvýšenou opatrností. Vyplývá to z webových stránek Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Silnice jsou po chemickém ošetření, dálnice a komunikace I. třídy jsou sjízdné bez omezení. Výjimkou je úsek dálnice D1 od 188. kilometru směrem na Vysočinu, který by řidiči měli projíždět se zvýšenou opatrností.

V Jihomoravském kraji je zataženo, mrholí a místy je mlha s dohledností do sta metrů. Teploty se pohybují od minus jednoho do jednoho stupně Celsia, je bezvětří.

V Brně jsou silnice sjízdné bez omezení. Zvýšenou pozornost je potřeba věnovat na silnicích na Blanensku, Brněnsku, Břeclavsku, Hodonínsku, Znojemsku i Vyškovsku.

 

Fotogalerie
3 fotografie